szefunio.pl Drewno_i_kartonyFolie spożywcza i jej użycie
ocena ():

Folie spożywcza i jej użycie

berlin-1571046-1920.jpg

Folia pomimo swojej złej sławy i rzekomego szkodzenia środowisku nie jest wcale taka zła, za jaką ją uważamy. Obecnie coraz więcej folii jest produkowanych według nowoczesnych sposobów. Dzięki temu są one biodegradowalne i tym samym nie zagrażają już środowisku naturalnemu, bo ich rozkład przebiega znacznie szybciej. Mogą one również być ponownie wykorzystane do wykonywania opakowań albo reklamówek.

Folia spożywcza towarzyszy nam na co dzień w kuchni. Pakujemy w nią drugie śniadanie, jak i wiele innych produktów spożywczych, które chronimy przed zapachami z lodówki, a jednocześnie zapewniamy im odpowiedni poziom wilgoci, by nie wyschły. Folia pomaga w zachowaniu na dłużej świeżości produktów w lodówce czy szafce. Dzięki niej chleb jest na dłużej miękki czy bułki nie robią się twarde. Papierowe torebki nie potrafią ich w tej roli zastąpić.

Folia, którą używamy w kuchni jest również wykorzystywana do zabiegów wrappingu w salonach kosmetycznych. Wiele osób stosuje go również w domu. Polega on na wykonaniu peelingu ciała a następnie nałożeniu na niego specyfiku nawilżającego, ujędrniającego lub odżywczego, który zostaje przykryty folią. Jej rola jest w tym przypadku znacząca. Izolując dopływ powietrza i utrzymując temperaturę ciała pomaga ona głęboko wniknąć w skórę używanym kosmetykom. 

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Najciekawsze

Podobne